بلیچینگ

بلیچینگ دندان یکی از روش های بسیار حرفه ای و پرطرفدار به منظور سفید کردن دندان ها می باشد که به خوبی لکه ها و بدرنگی های روی دندان ها را از بین می برد. بلیچینگ با داشتن کمترین ریسک و خطر، دندان های سفید و شفاف را برای فرد ایجاد می کند.
رنگ دندان يكي از اساسي ترين موارد زيبايي لبخند است در حدي كه اگر همه عوامل مربوط به زيبايي يك لبخند وجود داشته باشد اما دندانها بدرنگ باشند آن لبخند جلوه خود را از دست خواهد داد.
بلیچینگ دندان یکی از اولین گزینه ها برای داشتن طرح لبخند زیبا در افراد است.

مطالبی که باید قبل از بلیچینگ بدونی

مطالبی که باید قبل از بلیچینگ بدونی

روش های انجام بلیچینگ دندان

روش اول: بلیچینگ در مطب
اولین روش انجام این کار است که توسط خود دندانپزشک و در مطب تخصصی انجام می گیرد. در این روش مواد دارای غلظت بالایی هستند و برای اعمال آنها بر دندان از دستگاه های خاصی استفاده می شود. به همین دلیل رعایت نکات ایمنی بسیار مهم است و به هیچ عنوان نباید بدون نظارت دندانپزشک انجام شود. هر چقدر که بلیچینگ با متد های صحیح تری انجام بگیرد، موثرتر واقع می شود. گفته می شود که در صورت انجام درست کار، رنگ دندان ها در یک جلسه دو تا چهار درجه سفیدتر خواهد شد.

روش دوم: بلیچینگ در خانه
روش دیگری است که برای سفید کردن دندان می توان از آن استفاده کرد. در این شیوه نیز دندانپزشک و فرد متخصص نقش مهمی دارد. بیمار قالب مخصوصی را همراه با ژل های خانگی سفید کننده از دندانپزشک دریافت می کند و با دستور العملی که آن را هم از دندانپزشک دریافت کرده است، اقدام به استفاده از آن و سفید کردن دندان ها در خانه می کند. از این راهکار معمولا پس از بلیچینگ دندان در دندانپزشکی استفاده می شود و هدف از آن طولانی تر شدن مدت سفید ماندن دندان هاست.

عوارض بلیچینگ دندان چیست؟

اصولا بلیچینگ اگر تحت نظارت دندانپزشک انجام بگیرد عارضه خاصی ندارد ،فقط ممکن است دندانها را تا مدتی حساس کند که این مورد نیز معمولا با خمیردندانهای ضد حساسیت قابل درمان است.

مدت زمان انجام بلیچینگ

درمان بلیچینگ معمولا در یک جلسه یک ساعته قابل انجام است. ولی گاهی اوقات برای به دست آوردن نتیجه درمانی مورد نظر، شاید لازم باشد که 2 و یا 3 جلسه این کار تکرار شود.

مراقبت های بعد از بلیچینگ دندان

بعد از انجام درمان بلیچینگ تا ۲۴ ساعت باید اقدامات خاصی را انجام داد. این اقدامات شامل موارد زیر می‌شود:

  • اجتناب از مصرف نوشیدنی‌هایی مانند چای، قهوه و آبمیوه که موجب ایجاد لکه‌های رنگی بر روی دندان می‌شود.
  • عدم مصرف مواد غذایی که موجب بروز لکه بر روی دندان می‌شوند مانند موز، سس سویا، گوشت قرمز و شکلات.
  • انکشیدن سیگار حداقل به مدت ۲۴ ساعت بعد از بلیچینگ.
  • عدم استفاده از دهان‌شویه و خمیردندان‌های رنگی حداقل به مدت ۲۴ ساعت.

مراقبت‌های بلند مدت دندان بعد از بلیچینگ :

استفاده مداوم و منظم از مسواک: این مورد اولین قدم و بهترین اقدام برای ماندگاری و مراقبت از بلیچینگ است. بهتر است حداقل دو بار در روز از مسواک استفاده کرد و همچنین بعد از مصرف نوشیدنی‌ها و مواد غذایی که باعث لک روی دندان می‌شود، دندان‌ها را با مسواک تمیز کرده و آن‌ها را شستشو داد.
استفاده از خمیردندان‌های سفیدکننده: مواد سفیدکننده درون این خمیردندان‌ها از اکسید شدن مواد به روی دندان جلوگیری کرده و دندان را به طور کامل تمیز می‌کند. شاید غلظت مواد سفیدکننده آن‌ها کم باشد اما می‌تواند به ماندگاری مواد بلیچینگ بسیار کمک‌کننده باشد.
کاهش مصرف الکلی و دخانیات: اغلب نوشیدنی‌های الکلی، ماده‌ای به نام تانن در خود دارند که باعث ایجاد لکه بر روی دندان خواهد شد؛ پس استفاده مداوم از آن در واقع به طور کامل درمان بلیچینگ را بی اثر خواهد کرد. نیکوتین موجود در دخانیات نیز تأثیر مشابهی با نوشیدنی‌های الکلی دارد.
استفاده از رژلب ضد لک در بانوان: بانوانی که از درمان بلیچینگ برای سفید کردن دندان‌های خود استفاده کرده‌اند باید رژلب ضد لک را برای آرایش لب‌ها به کار گیرند. علاوه بر این استفاده از رژلب ضد لک، از تجدید آرایش نیز جلوگیری خواهد کرد.

معمولا سفید کردن دندان به روش بلیچینگ برای افراد زیر مناسب نمی باشد:

  • افرادی با داشتن دندان های بیش از اندازه پوسیده
  • افراد دچار سایش های دندانی
  • افراد دارای بیماری های قلبی حاد
  • افراد دچار بیماری های لثه
  • خانم های باردار